VALMENTAVA JOHTAMINEN ON LUOPUMISTA OIKEASSA OLEMISESTA

Valmentavan johtajan käsikirjassa pureudutaan mm. siihen, millaisista käsityksistä valmentavan johtajan kannattaa luopua. Yksi aihe, johon paneudutaan, on ajatus siitä, että johtajan on pakko olla oikeassa:

Perinteisissä organisaatioissa on totuttu siihen, että viime kädessä esimiehet päättävät ja vastaavat asioiden toteutumisesta. Meidän työkulttuurimme siis tietyllä tavalla "vaatii" esimiestä olemaan oikeassa. Samalla organisaatiot opettavat henkilöstöään opittuun avuttomuuteen. Start-up-tyylisen ketterän toimintatavan juurruttaminen organisaatioon, jossa on kymmeniä, jopa satoja vuosia vanhat kulttuurilliset perinteet, ei voi toteuttaa sellaisenaan: Ihmiset ovat oppineet, että on kannattavaa ensin kuunnella, mitä esimiehellä on sanottavaa ja toimia vasta sen mukaan. Näin välttyy tekemästä virheitä ja jopa saamasta...

Lue lisää...

ONNEA VALMISTUNEILLE! ANNEN PUHE METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULUSTA VALMISTUVILLE LIIKETALOUDEN OPISKELIJOILLE

johtaminen oppiminen Jun 17, 2019

HYVÄT VALMISTUVAT, VALMISTUVIEN TÄRKEÄT TUKIJOUKOT, OPETTAJAT JA KOULUN HENKILÖKUNTA.

Minulla on suuri kunnia saada onnitella tänään ensimmäisenä teitä valmistuvia.

Vaikka yhdestä näkökulmasta olette valmistumassa tänään, niin omasta vinkkelistäni työelämän kehittäjänä opintonne ovat toisaalta juuri alkamassa.

Tulevaisuudentutkijat ennustavat nimittäin työelämän muuttuvan teidän tulevan työuranne aikana enemmän kuin viimeisen kolmensadan vuoden aikana. Eteenne tulee avautumaan seuraavien vuosien aikana mahdollisuuksia, joita emme tässä hetkessä osaa ehkä edes kuvitella.

Isoista muutoksesta puhuminen saa usein puntit tutisemaan varsinkin meillä vanhemman saapumiserän ihmisillä. Moni mieltää muutoksen asioiden menettämiseksi ja moni viestintäkanavakin tuo eteemme uutisia, joissa...

Lue lisää...

TUTUSTU JOHTAJUUDEN AJANKOHTAISIIN TEEMOIHIN!

Julkaisen säännöllisesti kirjoituksia ja ajatuksia valmentavan johtamisen ajankohtaisista teemoista. Blogi/artikkelikirjasto sijaitsee täällä.

Katso myös Yotubekanavani

Facebookista löydät minut sivulta Anne Nurminen - Muutos johtamiseen

Verkostoidutaan myös Linkedinissä!

Lue lisää...

KOLME ASIAA, JOILLA SAAT HENKILÖSTÖSI INNOSTUMAAN JATKUVISTA MUUTOKSISTA

Nykyisin lähes minkä tahansa työn tekeminen on työtavan muuttamista jatkuvasti.

Monella työpaikalla työntekijä kokee itsensä riittämättömäksi, kun asiat muuttuvat koko ajan.

Näillä kolmella asialla saat oman henkilöstösi innostumaan muutoksista ja kehittämään omaa työtään itsenäisemmin.

Katso myös verkkovalmennukseni, jolla johdat henkilöstösi itseohjautuvaan työskentelytapaan.

Lue lisää...

VOIKO VAATIMINEN LISÄTÄ IHMISTEN HYVINVOINTIA TYÖSSÄ?

Jaksamisen parantaminen/uupumisen ehkäisy on jo viimeisen kymmenen vuotta ollut aihe, jota käsittelemme sekä henkilöstön  että esimisten valmennuksissa.

Yle uutisoi tänään, miten uupumiseen on  työpaikoilla alettu reagoida mm. hyvinvointipalveluita lisäämällä.  Vaikka ilmiö on erittäin positiivinen, tässä on myös vaara, että työpaikalle lisätään puuhastelevaa mukavuuden tunnetta ja uupumusta aiheuttavat tekijät eivät työyhteisöstä poistu. Tässä artkkelissa kerron kaksi käytännön esimerkkiä omista asiakkaistani, miten valmennuksessani ollut johtaja on onnistuneesti vähentänyt työssä jaksamisen ongelmia ja ehkäissyt uupumista vaatimalla henkilöstöltään enemmän.

ESIMERKKI 1: Ihminen haluaa tehdä työnsä hyvin - usein oman...

Lue lisää...

TESTAA, MITEN TUNTEET VAIKUTTAVAT TOIMINTAKYKYYSI

Ilo, arvostus ja yhteys toisiin ovat hyvinvoinnin ja onnistumisen edellytys. Sen takia myönteisten tunteiden ylijäämä pitää huolta tyytyväisyydestämme, ihmissuhteistamme sekä hyvinvoinnistamme. Toinen tutkimuksissa havaittu merkittävä asia on suhdeluku myönteisten ja kielteisten koettujen tunteiden välillä.

Esimiehenä sinun tapasi ajatella vaikuttaa vahvasti myös henkilöstösi ajattelumalleihin. Millaisen ympäristön sinä haluat omalle vastuualueellesi rakentaa? Tehtävänäsi esimiehenä on auttaa henkilöstöäsi suhtautumaan myönteisesti siihen, mitä haluatte yhdessä saavuttaa. Tämän yksinkertaisen arvioinnin avulla selvität, miten tunteesi vaikuttavat aikaansaamiseesi.

POSITIIVISUUDEN SUHDELUVUT, JOTKA TOIMIVAT NIIN YKSILÖTASOLLA, PARISUHTEISSA KUIN TYÖTIIMEISSÄKIN.

Tarvitsemme kaikkia tunteita....

Lue lisää...

KUN HYVIN PALAUTUVA UUPUU

Nyt on itsekin testattu Firstbeat hyvinvointianalyysin kuntotaso-ominaisuus! Kuvassa tuloksia.

Kuntotason mittaus

Tärkeämpää minulle kuitenkin hyvinvointianalyysissä on säännöllinen kokonaiskuormituksen seuranta. Minulle kävi toissa syksynä niin, että treenasin vähän liian kovaa ja liian paljon. Kuvittelin silloin olevani ikuisesti "hyvä palautuja". (ks. tammikuun 2017 mittaustulos kuvasta) Mutta kukaan meistä ei ole automaattisesti aina hyvä palautuja yhden mittauskerran perusteella.

Marraskuussa 2017 kun ensimmäinen heikko tulos hyvinvointianalyysistä tuli, niin mitään stressin oireita ei ollut näkyvissä: ne tulivat vasta 2-3kk kuluttua-lievänä.

Eli jos sinulla on stressin oireita: esim. uniongelmia, infektioherkkyyttä, väsymystä, mielialamuutoksia muistihäiriöitä, keskittymiskyvyn puutetta, muutoksia nautintoaineiden käytössä,...

Lue lisää...

PELKÄÄTKÖ, ETTÄ IHMISET PAHOITTAVAT MIELENSÄ ANTAMASTASI PALAUTTEESTA? ÄLÄ TURHAAN!

Uncategorized Feb 19, 2019

Moni esimies jättää ikävän palautteen antamatta, koska pelkää pahoittavansa palautteen saajan mielen.

Palautteen antamiseen liittyy paljon tunteita ja jopa pelkoja. Moni pelkää palautteen antamista, koska reaktiot voivat yllättää.

Katso tältä videolta vinkit, miten pääset tästä pelosta:

 

MITÄ EROA ON PALAUTTEELLA JA ARVOSTELULLA?

PALAUTE:

 • Kohdistuu asiaan
 • Yhdestä asiasta kerrallaan
 • Sisältää omia huomioita ja faktoja
 • Annetaan huomioiden vastaanottajan tilanne huomioiden
 • Kuvailee havaintoja
 • Kaksisuuntaista, perillemeno ja toisen  ymmärtäminen varmistetaan

ARVOSTELU:

 • Kohdistuu tekijään
 • Sisältää arvolausumia: hyvä / huono
 • Annetaan, kun arvostelijalle sopii
 • Vetää johtopäätöksiä
 • Yksisuuntaista: perillemenoa ei varmisteta

Mikäli haluat oppia taitavaksi ja innostavaksi palautteen...

Lue lisää...

MITEN LISÄTÄ ITSEOHJAUTUVUUTTA TYÖPAIKALLA?

Mitä voit esimiehenä tehdä heti, jotta saat omasta henkilöstöstäsi itseohjautuvaa nopeammin? Jo pieni muutos omassa puhetavassasi vaikuttaa paljon ihmisten ammatilliseen itsetuntoon, tapaan ajatella työstä ja sen myötä itseohjautuvuuteen.

Katso tästä video aiheesta:

Lataa videolla mainittu opas itseohjautuvampiin kokouksiin tästä

Lue lisää...

VOIKO HUONOSTA JOHTAJASTA SAADA HYVÄÄ JA MITÄ SE VAATII?

Kirjoittelin jokin aika sitten ajatuksiani siitä, miksi huono johtaminen sallitaan ja sen annetaan olla olemassa? Kiitos lukuisista kommenteista aiheen tiimoilta. Lupasin palata asiaan siitä, voiko huonosta johtajasta saada hyvää ja mitä se vaatii?

Johtajuus on mielestäni kuin kolmijalkainen jakkara. Jos yhden jaloista poistaa, se ei enää toimi. Jos istuinosan poistaa, jakkaraa ei ole olemassa. Johtajuuden sisään mahtuu suunnaton keinovalikoima ja monia hyviä tapoja ja menetelmiä tarttua eri tilanteisiin, mutta jos jakkarasi horjuu, sinun on syytä tarkastella, puuttuuko jakkarastasi osia vai onko se ehkä joiltain osin vahvistamista vailla.

Mitä hyvä johtaja tarvitsee?

PERSOONALLISUUS ON TÄRKEIN TYÖVÄLINEESI.

Kuvittele tilanne, että sinua johtaisi robotti: Täsmällinen, analyyttisesti aina tasapuolinen, noudattaisi ennalta laadittua suunnitelmaa ja vaatisi sen mukaista raportointia sinulta ja muulta...

Lue lisää...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.